Χριστοδουλάκης: Ο Κώστας Σημίτης η πιο χρήσιμη επιλογή για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Τον Κώστα Σημίτη προτείνει για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης, μέσα από συνέντευξή του. Παράλληλα αναφερόμενος στους «58» δήλωσε πως «Έκλεισαν τις πόρτες σε πολλές δυνάμεις που είχαν φύγει από το ΠΑΣΟΚ» στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει τη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη επιστροφή του Κώστα Σημίτη

ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αποτελεί την πιο χρήσιμη επιλογή ως επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας διότι αποτελεί έναν από τους λίγους έμπειρους για να ξαναστήσει την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, «κάποτε πρέπει να μιλήσει ανοιχτά γι’αυτούς που τον πολέμησαν με λύσσα, αλλά τώρα τον λιθοβολούν ότι δεν έκανε όσα έπρεπε. Βάζοντας τη χώρα στο ευρώ, έκαμψε κάμποσα δίκτυα που επί χρόνια κερδοσκοπούσαν με τη δραχμή και δεν του το συγχώρησαν ποτέ.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψει και ερώτηση σχετικά με την αποφυγή του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, στην οποία τόνισε πως θα ήταν εφικτό αν αμέσως μετά τις εκλογές το κόμμα ακύρωνε τις μαζικές προσλήψεις της Ν.Δ. και μάζευε φόρους, αντί να διαλαλεί ότι λεφτά υπάρχουν. « Η άγνοια κινδύνου ήταν πρωτοφανής, μην ξεχνάτε ότι επί ενάμιση χρόνο δεν υπήρχε καν υπουργός αρμόδιος για τα έσοδα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση απειλούσε την ΕΕ ότι θα πάμε μόνοι μας στο ΔΝΤ και αυτή τελικά βρήκε αφορμή και μας το έστειλε πεσκέσι. Αντίθετα, ο Ραχόι της Ισπανίας δήλωσε ότι ποτέ δεν θα αφήσει το ΔΝΤ να αναμιχθεί στην πατρίδα του, πήρε μέτρα μόνος του και σε έναν χρόνο πέτυχε να βγάλει την οικονομία από την κρίση» σημείωσε.

Μέσα από την συνέντευξή του κατηγόρησε ανοιχτά την τότε κυβέρνηση για το ότι δεν είχε σκεφτεί καμία πολιτική, με αποτέλεσμα τον ερχομό της τρόικα. Ωστόσο δήλωσε πως έστω και τώρα το ΔΝΤ πρέπει να φύγει αμέσως και το Μνημόνιο να αντικατασταθεί με μία ευρωπαϊκή συμφωνία με δεσμευτικούς δημοσιογραφικούς στόχους, αλλά χωρίς την ταπεινωτική υπαγόρευση και της κάθε λεπτομέρειας.

The post Χριστοδουλάκης: Ο Κώστας Σημίτης η πιο χρήσιμη επιλογή για Πρόεδρος Δημοκρατίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα