Θρήνος από τους συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που συνετρίβη (Εικόνες-Βίντεο)

Στο αεροδρόμιο του Πεκίνου έσπευσαν συγγενείς και φίλοι των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης μόλις έμαθαν πως η πτήση στην οποία βρίσκονταν οι δικοί τους άνθρωποι είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Η αγωνία, ο τρόμος και η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ωστόσο με το άκουσμα της είδησης της συντριβής του αεροσκάφους οι συγγενείς και οι φίλοι των επιβατών ξέσπασαν.

Ωστόσο, οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε επικαλούμενο ένα αξιωματικό του ναυτικού της χώρας πως το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre.

Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή το πού έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».

Πλοία αναζήτησης έστειλε το Πεκίνο

Το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία αναζήτησης και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για να συνδράμουν στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στην επιχείρηση συμμετέχει επίσης το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ σε συνεργασία με τη Μαλαισία και την Κίνα.

Εξάλλου η πληροφορία που εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα σε κινεζικά και βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ελήφθη ένα σήμα από το Μπόινγκ ήταν ανακριβής, σύμφωνα με αξιωματούχο του Βιετνάμ.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».

Ο στρατός των Φιλιππίνων συμμετέχει στις έρευνες

Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε σήμερα τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Πολ Γκάλβες επεσήμανε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στην επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του Boeing 777-200 συμμετέχουν οι αρχές της Μαλαισίας, της Κίνας και του Βιετνάμ.

Εξάλλου κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι υπόλοιπες πτήσεις της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία.

The post Θρήνος από τους συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που συνετρίβη (Εικόνες-Βίντεο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα