Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: «Όχι» στη δημιουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι 115 εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και φοιτητές της Σχολής στο ενδεχόμενο δημιουργίας τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι ιερείς σε ψήφισμά τους απορρίπτουν «άμεσα, απόλυτα και κατηγορηματικά την ιδέα και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ιδρυθεί τμήμα ή κατεύθυνση Ισλαμικών Σπουδών

στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ». Μάλιστα, τονίζουν ότι όσοι Θεσσαλονικείς άκουσαν μια τέτοια πρόθεση «φρίττουν».

Επίσης, στην ανακοίνωσή τους, οι εφημέριοι καλούν πολίτες και φορείς «να συμπράξουν και να βοηθήσουν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η επικίνδυνη είσοδος του Ισλάμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα, οι ιερείς τονίζουν ότι επί 40 χρόνια οι ισλαμιστές στην Κωνσταντινούπολη εμπαίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν χορηγούν άδεια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και παρόλα αυτά «μερικοί εδώ θέλουν να ανοίξουν κερκόπορτες για να εγκατασταθεί το Ισλάμ στο ΑΠΘ και στη χριστιανική Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής εκφράζουν και οι ίδιοι την αντίθεση τους στο σχέδιο ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, καθώς το Ισλάμ αποτελεί αντιδημοκρατικό, βίαιο και ρατσιστικό ανθρωποπαθές κατασκεύασμα, η διδασκαλία του οποίου προτρέπει τους πιστούς σε πράξεις βίας εις βάρος των “απίστων”.

The post Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: «Όχι» στη δημιουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα