Χωρίς τον Τσίπρα το πρώτο debate υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συζήτηση, που είναι γνωστή ως «Πρώτο Ευρωπαϊκό Προεδρικό Debate» διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. Το debate θα πραγματοποιηθεί ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες – και την ελληνική – από το Euronews. Η συζήτηση θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου από το eudebate2014.eu και το eurovisiondebate.tv. Στο Twitter τα σχετικά hashtags είναι #eudebate2014

και #TellEUROPE.

Στην «τηλεμαχία» θα συμμετάσχουν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ο Γκι Φέρχοφταντ από τους Φιλελεύθερους και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων. Από πλευράς Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί στην εκδήλωση, καθώς σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο Αλέξης Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις. Μάλιστα όπως τονίστηκε ο κ.Τσίπρας θα συμμετέχει στο δεύτερο debate μεταξύ των υποψηφίων γιά την Προεδρία της Κομισιόν. Το δεύτερο debate αποτελεί την κεντρική πολιτική «αναμέτρηση» των υποψηφίων το οποίο διοργανώνει η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες.

Αντίστοιχο debate θα διοργανώσει και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκκρεμεί βέβαια η απάντηση γιά την συμμετοχή των κύριων Σουλτς και Γιούνκερ σε αυτό το debate.

The post Χωρίς τον Τσίπρα το πρώτο debate υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα