Χιονίζει στην Πάρνηθα – Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Χιονίζει στην περιοχή της Πάρνηθας με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος να διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων από το ύψος του τελεφερίκ (22χλμ) προς το καζίνο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Αττική.

Προβλήματα λόγω χιονόπτωσης σε όλη τη χώρα

Χιονόπτωση σημειώνεται τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή

Κορινθία.

Λόγω χιονοπτώσεων με δυσκολία και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία.

Ειδικότερα, μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο από Γκούρα προς Δερβένι, Λυκουριά και Κιάτο, από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς.

Προβλήματα υπάρχουν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο επαρχιακό και το αγροτικό δίκτυο των χωριών βόρεια του Γυθείου, Πλάτανος, Κονάκια, Κρήνη, Σιδηρόκαστρο, στα χωριά του τέως δήμου Σμήνους, στην περιοχή της Άρνας και σε χωριά του τέως δήμου Θεραπνών.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο για την ώρα να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ήδη στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση, ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης.

Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

The post Χιονίζει στην Πάρνηθα – Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα