Σαμαράς: «Η ασυδοσία όσων μπλοκάρουν τις επενδύσεις θα σταματήσει»

Μήνυμα ανάπτυξης, χαμηλότερης φορολογίας, μείωση της ανεργίας, αποκλιμάκωση του ΦΠΑ και εξόδου από την κρίση έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», τόνισε πως η ελληνική οικονομία άλλα και η κοινωνία περνά μια επώδυνη κρίση όμως «τώρα μάθαμε πως το παλιό αναδιανομής δανεικών δεν παράγει ανάπτυξη. Οδηγεί στην χρεοκοπία».

Υπογράμμισε

πως η Ελλάδα μέσα από αυτή τη δοκιμασία έμαθε «να μην ξοδεύει περισσότερα απο όσα παράγει. Έχουμε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης πρωτογενές πλεόνασμα».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου δανεισμού. «Το εμπορικό ισοζύγιο είναι ισορροπημένο. Μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι, θεωρούσαν τη χρεωκοπία της Ελλάδας δεδομένη. Πετύχαμε όμως πολύ μεγαλύτερο κούρεμα χρέους και κυρίως πετύχαμε να μη χρεοκοπήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ έστειλε μήνυμα ανάπτυξης καθώς γίνονται ήδη συζητήσεις για εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. «Πρώτον ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, δεύτερον ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση φορολογίας»

Πρωταρχικό στόχος της Κυβέρνησης αφού η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα είναι η «διόρθωση των αδικιών που έγιναν στην κοινωνία προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα στο Ευρώ. Πλέον θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για ασυδοσία ενώ τόνισε πως όσοι «μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακό έργο θα σταματήσουν».

Αναφερόμενος ακόμα στο καυτό θέμα της φορολογίας ανέφερε πως τις επόμενες χρονιές το φορολογικό βάρος θα μειωθεί ενώ στόχος είναι να υπάρχει ενιαίος φορολογικός συντελεστή- 15%, σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ, να μη τεθούν σε κίνδυνο τα πρωτογενή πλεονάσματα και εύκολη είσοδος νέων επενδύσεων με την μείωση της γραφειοκρατίας . Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι απο τους κύριους στόχους της Κυβέρνησης « το οποίο κάνουμε πράξη» διεμήνυσε ο Α. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρά λόγια για την απεργία στα Πανεπιστήμια και την υγεία λέγοντας χαρακτηριστικά «Μάχη μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν απο που πληρώνονται. Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια τα οποία απομυζούσαν. Πως θα προχωρήσει η χώρα όταν την κρατούν δέσμια σε στρεβλώσεις και ρυθμίσεις σοβιετικού τύπου… ; Αυτά τα δεσμά σπάμε για να γίνει η Ελλάδα φυσιολογική χώρα. Υπάρχουν ορισμένοι που ποντάρουν στην καταστροφή, θέλουμε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, προσπαθούν να τις ματαιώσουν, θέλουμε ξένες επενδύσεις και κάνουμε το παν να τις διώξουμε, προσπαθούμε να ανοίξουμε επαγγέλματα να βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια ,τα νοσοκομεία, οι ίδιοι καταγγέλλουν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τους έχουμε πάντα απέναντι» .

Για την φορολογία στα ακίνητα ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «τα ακίνητα θα φορολογηθούν με χαμηλότερη επιβάρυνση».

Ανέφερε πως το επόμενο εξάμηνο θα είναι κρίσιμο όμως «είναι το διάστημα που θα φανεί ότι η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της και βγαίνει από την κρίση» και πρόσθεσε πως «η δημοσιονομική εξυγίανση και οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις είναι πεδία πολιτικών αντιπαραθέσεων. Δίνουμε πεισματώδη αγώνα με όσους θέλουν τη χώρα κολλημένη στο παρελθόν.Τη μάχη την κερδίζει η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού. Σήμερα δεν βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν 4 χρόνια πριν. Με μεγάλες θυσίες η χώρα έκανε μεγάλα βήματα. Πλέων συζητάμε το στοίχημα της επόμενης μέρας. Αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, η χώρα θέλω να προχωρήσει μπροστά και τους θέλουμε όλους μαζί μας. Σε αυτή την Ελλάδα τους θέλουμε όλους μαζί, αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να αφήσει την Ελλάδα κολλημένη στο χθες…»

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην ενεργειακή πολιτική λέγοντας ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ όταν αξιοποιηθούν πλήρως, μπορούν να καλύψουν το ήμισυ των αναγκών της Ευρώπης για δεκαετίες.

The post Σαμαράς: «Η ασυδοσία όσων μπλοκάρουν τις επενδύσεις θα σταματήσει» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα