Χανς: 16 δις στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη 7ετία

Συνολικά 16 δισεκατομμύρια θα εισρεύσουν προς την Ελλάδα τα επόμενα επτά χρόνια στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής, δήλωσε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την χώρα μας, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται

σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός κτηματολογίου, που αποτελεί προυπόθεση για επενδύσεις, ενώ επιδοτούνται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Oπως σημείωσε, τα χρήματα αυτά δίνονται μόνον για συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα ελέγχονται συνεχώς σε μόνιμη βάση, ενώ με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του.

Υπογράμμισε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ήπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.

The post Χανς: 16 δις στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη 7ετία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα