Περιοχές που «καίνε» τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε αναμονή για τις περαιτέρω λεπτομέρειες του σχεδίου φορολόγησης ακινήτων βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να υπολογίσουν πόσο και εάν θα επιβαρυνθούν από τον συμπληρωματικό φόρο δηλαδή το νέο ΦΠΑ, που θα ισχύει για ατομική περιουσία από 300.000 ευρώ και πάνω.

Μέσα στο σαββατοκύριακο θα συζητηθεί με την Τρόικα το νέο σχέδιο και θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα στα υπόλοιπα κόμματα.

Εκείνοι που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι διαθέτουν διαμερίσματα

100 τ.μ. σε περιοχές με τιμή ζώνης από 3.000 ευρώ και πάνω και μένουν σε περιοχές όπως: το κέντρο της Αθήνας, Γλυφάδα, Ελληνικό, Εκάλη, Ν.Ερυθραία, Π.Φάληρο, Φιλοθέη, Π.Ψυχικό, Πειραϊκή, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Π.Ράφτη, Θεσσαλονίκη, Ύδρα-Σπέτσες, Μύκονος, Κέρκυρα.

Επίσης, αν το διαμέρισμα είναι 120 τ.μ. η κόκκινη γραμμή ξεκινά από τιμή ζώνης περίπου 2.600 ευρώ, σε περιοχές όπως: Άλιμος, Μαρούσι, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κορωπί, Σαρωνίδα, Ρόδος.

Το γεγονός ότι τα ακίνητα έχουν χάσει το ένα τρίτο της αξίας τους την τελευταία τριετία, δημιουργεί πρόβλημα τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και στους δανειολήπτες αλλά και τις τράπεζες.

Όπως αναφέρει με στοιχεία η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων την περίοδο αυτήν υποχώρησαν κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, το 2012 οι τιμές υποχώρησαν κατά 11,7% και το 2011 κατά 5,5%. Συνεπώς η μείωση της αξίας σωρευτικά μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 είναι 28,1%.

The post Περιοχές που «καίνε» τους ιδιοκτήτες ακινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα