Μπείτε μπροστά – αφήστε τα μισόλογα των μηνυμάτων…

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Παπισμός ευθύνεται στο πέρασμα των αιώνων για φοβερά οικονομικά και θρησκευτικά εγκλήματα αλλά και για φοβερά εγκλήματα κατά της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.Ο Μωαμεθανισμός το ίδιο.Και στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν τα απέφυγαν διάφοροι κατά καιρούς.

Στους κόλπους αυτών των θρησκειών θα βρει κανείς τα χειρότερα κατακάθια σε διάφορες θέσεις της Ιεραρχίας τους αλλά θα βρει και πραγματικά Αγίους ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν με αυταπάρνηση πίστη,αρχές και αξίες.

Οι σκέψεις μας ήρθαν από τα μηνύματα Ιεραρχών για τα Χριστούγεννα.Είχαμε

μεγάλες επιφυλάξεις για τον Πάπα Φραγκίσκο καθώς προέρχεται από μια πλευρά (Ιησουίτες) που έγραψε μέσω ορισμένων προσώπων μελανές σελίδες στην θρησκευτική πορεία.

Ο Φραγκίσκος ως τώρα είναι μια ευχάριστη έκπληξη και δεν είναι τυχαίο οτι ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς κάτι που δεν συνέβη με Πάπες που έμειναν στο Βατικανό χρόνια και έχουμε να τους θυμόμαστε για τις «Στοές» για την Τράπεζα και την παρατράπεζα,για συγκάλυψη ειδεχθών εγκλημάτων κατά παιδιών ,για “ευλογίες” σε ισχυρούς που έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα ανθρώπων.

Ζούμε,όπως όλοι λένε,σε μια μεγάλη στροφή και καμπή της Ιστορίας μας στον πλανήτη.

Αιμοδιψείς και χρηματοδιψείς σχηματίζουν εξουσίες και κυκλώματα και κυριολεκτικά πίνουν αίμα σε πανάκριβα ποτήρια στα περίκλειστα για λόγους πολυτέλειας ,ανεμπόδιστης επίδοσης σε όργια κάθε είδους και εν τέλει για λόγους ασφάλειας παλάτια.

Τα ίδια συνέβαιναν και τα πρώτα Χριστούγεννα στον πλανήτη.Ο Χριστός σε όλα αυτα εναντιώθηκε λόγω και έργω και για το φραγγέλιο που με κάθε τρόπο κρατούσε εν τέλει σταυρώθηκε…

Ο Φραγκίσκος στα μηνύματά του αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα τραγικές για εκατομμύρια ανθρώπους περιστάσεις και την απάνθρωπη μεταχείρισή τους απο άλλους ανθρώπους στο όνομα της αύξησης του πλούτου έγραψε συγκεκριμένες βαρειές μεν αλλά απολύτως απαραίτητες λέξεις.Υποκριτικά;Φαρισαϊκά;Επειδή τα πιστεύει;Πολλές ερμηνείες θα δοθούν.Το γεγονός της δημόσιας διατύπωσης και της καταγραφής τους παραμένει .Και ,για όποιον έχει μνήμη,μάτια και αυτιά,αποτελεί και σύγκριση με κείμενα αριστερών “τρομοκρατών” .Μερικές περικοπές ,μοιάζουν γραμμένες απο το ίδιο χέρι θαρρείς.Του Πάπα και των “τρομοκρατών”.Του πρώτου τα κείμενα εξυπνούνται.Τα άλλα αποτελούναιτία ποινικής δίωξης…

Οι σκέψεις μας ήρθαν καθώς ακούσαμε και χθες στη Δημόσια Τηλεόραση και σήμερα στις εκκλησίες τα μηνύματα των θρησκευτικών μας ηγετών.Του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου,του Αλεξανδρείας Θεόδωρου,του Αμερικής Δημητρίου και του Αλβανίας Αναστάσιου.

Μόνο του τελευταίου περιείχαν την τόσο απαραιτητη σαφή αποδοκιμασία των οικονομικών εγκληματιών που παριστάνουν τους ενάρετους ηγέτες του κόσμου και τους τροφοδότες ανθρωπιστικών ιδρυμάτων. Οχι όσο θα θέλαμε αλλά την είχε.

Ο Αθηνών Ιερώνυμους είχε μόνο τέσσερις λέξεις. «οι εκμεταλλευτές ευδαιμονούν» αόριστα και πιο κάτω «λανθασμένες επιλογές ισχυρών»…

Γνώμη μας: οι εκκλησιαστικοί ηγέτες πρέπει να μπουν μπροστά με τρόπο πέρα και απο σαφή και έντονο.Να αποδοκιμάσουν κατα το παράδειγμα του Χριστού εγκληματίες και Φαρισαίους.

Να έχουν ως οδηγό το: “πολλοί ερούσι μοι εν εκείνη(σ.σ.Δευτέρας Παρουσίας) τη ημέρα: Κύριε ,Κύριε ,ου τω σω ονοματι προεφητεύσαμεν,και τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν,και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εποιήσαμεν;

Και τότε ομολογήσω αυτοίς οτι ουδέποτε έγνων υμας…».

Οι θυσίες των λαών αναδεικνύουν ηγέτες και ηγέτες χωρίς θυσία υπέρ των λαών απλά δεν είναι ηγέτες.Να αφήσουν τα μισόλογα λοιπόν…

The post Μπείτε μπροστά – αφήστε τα μισόλογα των μηνυμάτων… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα