Αβραμόπουλος: Ένα τόξο αστάθειας εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική

Την ανάγκη διαμόρφωσης κλίματος σταθερότητας ειρήνης και συνεργασίας στην Ευρώπη υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Παρόντες και ομιλητές του συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Υβ Λεντριάν, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα που αποδίδεται στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία.

«Στις σημαντικές αυτές διαβουλεύσεις γύρω από το μέλλον της Αμυντικής Βιομηχανίας, ως διεθνούς παράγοντα για την Ευρωπαϊκή Οικονομία, η Ελλάδα είναι δυναμικά παρούσα. Ο ρόλος εξάλλου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι βασική παράμετρος για τη δράση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τον σταθεροποιητικό ρόλο που ασκεί και οφείλει να ασκήσει η Ελλάδα «τόσο στο πλαίσιο για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας, όσο και με βάση τη σχέση εμπιστοσύνης με τα κράτη που επιθυμούν τη σύνδεσή τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση» .

«Ένα τόξο αστάθειας εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική. Σε αυτή την γραμμή η Ελλάδα μπορεί, θέλει, έχει δυνατότητες, τη δύναμη και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλλει στις συλλογικές προσπάθειες για τη διαμόρφωση κλίματος σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας», κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αλέξανδρος Κατσής

The post Αβραμόπουλος: Ένα τόξο αστάθειας εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα