Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα για τα εργασιακά

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «έγινε μια ανοικτή και ζωντανή συζήτηση», χωρίς ωστόσο να έχουν κλείσει τα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι. «Στόχος και σκοπός μας είναι να βρεθούμε σε έναν κοινό δρόμο», πρόσθεσε.

Το ίδιο στέλεχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και ανέφερε ότι θα υπάρξει νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών επικεντρώνονται

στον επιμερισμό της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 3,9%, και στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου από το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν αποκλίσεις απόψεων ως προς τον ακριβή επιμερισμό αυτού και ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις, οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το θέμα μπορεί να διευθετηθεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη ενόψει του νέου ραντεβού με την τρόικα

Εν τω μεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία διυπουργική συνεδρίαση, στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών συσκέψεων εν όψει των νέων ραντεβού που έχουν οριστεί με την τρόικα.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντο Ασημάκης Παπαγεωργίου και εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, ενώ ενδέχεται στη συνάντηση να παραστεί στη συνέχεια και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι διαφωνίες κυβέρνησης και τρόικας παραμένουν για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το γάλα, τα ΜΗΣΥΦΑ και τα βιβλία, όπως και για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία. Εάν και οι δύο πλευρές εμμείνουν στις θέσεις που υποστηρίζουν δεν αποκλείεται να αναζητηθεί πολιτική λύση στο αδιέξοδο.

Η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι η εκταμίευση της δόσης θα συνδεθεί με προαπαιτούμενα, τα οποία δεν είναι άλλα από την υλοποίηση της επικείμενης συμφωνίας με νόμους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς έχει αναγάγει το «ναι σε όλα» σε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση

Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με μία κυβέρνηση η οποία έχει αναγάγει την υποταγή στους δανειστές και την πολιτική του «ναι σε όλα» σε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του.

«Το μόνο που κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να προσπαθεί να διασωθεί εκλογικά εκλιπαρώντας να του δοθεί λίγος χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές, την ίδια ώρα που ετοιμάζει νέο μνημόνιο λιτότητας με χιλιάδες απολύσεις και εκ νέου υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

The post Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα για τα εργασιακά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα