Αβραμόπουλος: Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην Ευρώπη με την κυβερνοάμυνα

Την αυλαία του συνεδρίου για την Κυβερνοάμυνα και την Κυβερνοασφάλεια, άνοιξε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης δράσεων θωράκισης του κυβερνοχώρου.

«Σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, με την εμφάνιση

νέων προβλημάτων για όλους μας αλλά και νέων μορφών απειλής» καθώς και της ανάγκης «ώθησης αυτού του τόσο σημαντικού θέματος που οι καιροί επιβάλουν να είναι μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ανελήφθη κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας ενώ δήλωσε με βεβαιότητα πως: «μέσα από αυτή τη συνάντηση και συνεργασία, ανοίγουμε και για την Ευρώπη ένα καινούριο κεφάλαιο, έτσι ώστε σταδιακά το σημαντικό αυτό ζήτημα να αναχθεί στο ανώτερο επίπεδο διαβουλεύσεων και προβληματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανέφερε επίσης ότι προς την κατεύθυνση της προώθησης δράσεων για την προαγωγή της κυβερνοάμυνας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, αξιοποιούν το δυναμικό και τις υποδομές αγκαλιάζοντας κάθε νέα ιδέα, καταγράφοντας και κεφαλαιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως: «Η κυβερνοάμυνα δε προστατεύει μονάχα τα εθνικά απόρρητα και την οικονομία, προστατεύει και τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα από τις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να είναι σύμμαχοί του και όχι σε κάποια στιγμή ανεξέλεγκτοι εχθροί του».

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

The post Αβραμόπουλος: Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην Ευρώπη με την κυβερνοάμυνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα