Αθώοι για την επίθεση στο Γερμανό Πρόξενο

Αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου, Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάιερ, στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, το δικαστήριο απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και το συνδικαλιστή εκπαιδευτικό, από τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της

απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.

Κατά την απολογία τους οι τρεις εργαζόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη. Επισήμαναν δε, ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, για την αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Γερμανούς.

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγγελέας της έδρας, Λ. Πούλιου, η οποία κατά την αγόρευσή της, έδειξε κατανόηση «για την αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», προσθέτοντας όμως, ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις».

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από πλήθος συναδέλφων των κατηγορούμενων οι οποίοι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προς συμπαράστασή τους.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα