Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις γρήγορα

Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και των ημικρατικών οργανισμών τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τονίζοντας ότι στο μνημόνιο υπάρχει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει πως το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι ένα ακανθώδες θέμα του κυπριακού μνημονίου σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος
της Κύπρου κριθεί μη βιώσιμο και «δεν πρέπει να κοροϊδεύουν το λαό».

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Χρυσόστομος είπε ότι ο υγιής ανταγωνισμός πρέπει να υπάρξει, γιατί είναι εκείνος που φέρνει την πρόοδο, υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα» και εισηγήθηκε φόρμουλα, ώστε να μην χάσει κανένας υπάλληλος την εργασία του. Μπορούν, πρόσθεσε, να μετατεθούν με τον ίδιο μισθό σε άλλες θέσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών,σε περίπτωση που η Βουλή αφήσει ελεύθερο τον ανταγωνισμό, πιστεύει δηλαδή ότι οι μισθοί που έχει να πληρώνει η Αρχή και το πολυπληθές των υπαλλήλων δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε μια διετία.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες ο κ. Χρυσόστομος εκτιμά ότι είναι μόνιμες οι απώλειες για τους επενδυτές, εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν. «Δυστυχώς», είπε, «η απελθούσα κυβέρνηση δεν έκανε καλά το καθήκον της και η διαφορά που είχε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας έφεραν τα πάνω κάτω. Για αυτό, ευθύνη έχουν και οι δύο».

Keywords
Τυχαία Θέματα