Έξω φρενών ο Παπαδημούλης με την «ταξιδιωτική οδηγία» της Κομισιόν

«Ταπεινωτική και προσβλητική» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την ταξιδιωτική οδηγία που δόθηκε στους υπαλλήλους της Κομισιόν και η οποία φέρεται να εστάλη ηλεκτρονικά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους εν όψει της παραμονής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «το κείμενο με τις “ταξιδιωτικές οδηγίες”, πέραν του ότι είναι ταπεινωτικό και προσβλητικό για τους Έλληνες, δείχνει και μια “αποικιακή” νοοτροπία που

δείχνουν απέναντί μας κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι».

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα για τον επισκέπτη, πολύ πιο ασφαλής από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε να υπάρξουν διαβήματα, ώστε αυτή η τακτική «να κοπεί με στοχευμένο τρόπο».

«Εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είχαν λίγο μυαλό, θα προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν πολιτικά την αντιπάθεια που υπάρχει σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο απέναντί τους και αντί να βγάζουν τέτοιες ανόητες ντιρεκτίβες να σκέφτονταν μία διαφορετική πολιτική», υπογράμμισε ακόμη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι το φυτίλι της κοινωνικής έκρηξης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι κοντό».

Keywords
Τυχαία Θέματα