ΚΑΤ: Ιδρύει τράπεζα μοσχευμάτων

Τράπεζα μοσχευμάτων ιδρύει το ΚΑΤ μετά από επιστολή του διευθυντή του νοσοκομείου, Βαγγέλη Βουμβουλάκη, στον επικεφαλής της ΔΥΠΕ, Βασίλη Κοντοζαμάνη, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία δεξαμενής οστικών μοσχευμάτων στο ΚΑΤ μπορεί πλέον να υλοποιηθεί μέσω χρηματοδότησης της αγοράς του εξοπλισμού της (αποτελεί το 80% του έργου) από την Αγροτική

Τράπεζα. Η διοίκηση της τράπεζας αποδέχθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο με χρηματοδοτική μίσθωση, λόγω της παρουσίας της στο νοσοκομείο, ζητώντας απλώς οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας. Η μελέτη εκπονήθηκε το καλοκαίρι του 2012 κι αυτό που απαιτείται είναι μόνο να ανάψει το πράσινο φως από τον υπουργό Υγείας.

Η τράπεζα οστικών μοσχευμάτων, προβλέπεται να λειτουργήσει σε ιδιαίτερο χώρο που υπάρχει ήδη στο ΚΑΤ και θα έχει ως αποκλειστική της δραστηριότητα τη διάθεση των απαραίτητων οστικών μοσχευμάτων για τις ανάγκες ορισμένων ορθοπεδικών επεμβάσεων σε ασθενείς όχι μόνο του νοσοκομείου αλλά και όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ακόμα όμως και των ιδιωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα