Απίστευτος πατέρας – Διανύει καθημερινά 16 χλμ για τον γιο του με τα πόδια

Ο Γιου Ξιουκάνγκ, είναι ένας 40χρονος που μεγαλώνει μόνος του τον 12χρονο γιο του σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κίνας και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιτσουάν.

O μικρός Ξιάο γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ένα από αυτά, του προκάλεσαν και αναπηρία. Χάρη όμως στο ήρωα πατέρα του που κατορθώνει και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο ο γιος του παραμένει χαμογελαστός.

Φορτωμένος με ένα καλάθι στο οποίο μέσα βρίσκεται το αγαπημένο του παιδί, ο Ξιουκάνγκ διανύει με τα πόδια κάθε πρωί 8 χιλιόμετρα. Μόλις τον αφήσει στην αίθουσα

του σχολείου «Φενγκχι», επιστρέφει στη δουλειά του για να επαναλάβει την ίδια διαδρομή και την ίδια διαδικασία μερικές ώρες αργότερα.

Ο ίδιος λέει πως ο γιος του είναι πανέξυπνος και δεν θα μπορούσε να του στερήσει τίποτα. Όταν τελικά κατάφερε να βρει το μοναδικό σχολείο που θα δεχόταν τον μικρό ήξερε πως σχολικό ή μέσα μεταφοράς δεν υπήρχαν οπότε αποφάσισε πως ο ίδιος θα εξασφάλιζε την μεταφορά του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Από την μέρα που ο Xiao ξεκίνησε σχολείο υπολογίζεται πως ο πατέρας αυτός έχει διανύσει πάνω από 25.000 χιλιόμετρα τα τελευταία 6 χρόνια, κουβαλώντας στην πλάτη του το παιδί του. Η ιστορία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από τοπικά μέσα και αμέσως κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν να ενοικιάσουν στον πατέρα σπίτι για να μην πηγαινοέρχεται.

The post Απίστευτος πατέρας – Διανύει καθημερινά 16 χλμ για τον γιο του με τα πόδια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα