Επίσκεψη Χ. Αθανασίου στο ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δικαστήρια της χώρας από τις ελλείψεις των γραμματειών σε ανθρώπινο δυναμικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά την διάρκεια των εθιμοτυπικών επισκέψεων του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.

Επίσης τέθηκε και το ζήτημα της ίδρυσης Ποινικών Τμημάτων στα Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης,

όπου θα εκδικάζονται αποκλειστικά και μόνο ποινικές υποθέσεις.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του κ. Αθανασίου ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αρχικά ο κ. Αθανασίου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τους αντιπρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο δεύτερος σταθμός του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν στο γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη, ενώ

τελευταία επίσκεψη του ήταν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Μετά από τις δύο αυτές συναντήσεις του κ. Αθανασίου με τον κ. Θεοχαρίδη και την κυρία Κουτζαμάνη, ακολούθησαν και πάλι συσκέψεις τόσο με τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, όσο με τους αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγο πριν την άφιξη του κ. Αθανασίου στο δικαστικό Μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου, έξω από το ΣτΕ είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι ομολογιούχοι, μέλη του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου».

Οι ομολογιούχοι πέταξαν αρκετά αυγά στο κτίριο του ΣτΕ και φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτες», ενώ κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν πρόσωπα πολιτικών. Τα πλακάτ μεταξύ των άλλων ανέγραφαν: «Ο οικογενειακός ιστός 1.500 και πλέον ελληνικών οικογενειών ακόμα περιμένει».

Μόλις έφυγαν οι συγκεντρωμένοι ομολογιούχοι αμέσως έτρεξε το συνεργείο καθαρισμού να μαζέψει τα αυγά, από τους τοίχους, την κεντρική πόρτα εισόδου και τα παράθυρα του δικαστικού Μεγάρου, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν στο ΣτΕ οι κ.κ. Αθανασίου και Κανελλόπουλος

The post Επίσκεψη Χ. Αθανασίου στο ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα