Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές: Η τρόικα είναι ένα «τρικέφαλο τέρας»

Σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσαν οι δύο σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, κκ Θέρκας και Νγκογκ, με τον πρώτο να την χαρακτηρίζει ως «τέρας με τρία κεφάλια» και να ελπίζει ο επίτροπος κ. Όλι Ρεν να εξαφανιστεί.

Ο κ. Θέρκας συμμετείχε στην σύνταξη της έκθεσης του ευρωκοινοβουλίου για τις επιπτώσεις στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων, ενώ ο κ. Νγκογκ είναι εκ των συντακτών της έκθεσης του ευρωκοινοβουλίου που διερεύνησε τις συνολικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας.

Και οι δυο τους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Στρασβούργο, υπογράμμισαν πως οι σοσιαλιστές

συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες στο να μπορέσουν να καταρτίσουν μια τέτοια έκθεση.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισαν ότι οι πολιτικές των μνημονίων έχουν δημιουργήσει μόνιμα προβλήματα και ότι έχει εμφανιστεί κοινωνικό χάσμα. Εκτίμησαν επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει τόσο να αναλώσει χρόνο και να αξιολογήσει την κατάσταση που βρίσκονται αυτές οι χώρες τέσσερα χρόνια μετά και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της.

Μάλιστα, ο κ. Θέρκας σχολίασε ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα υπάρχει η Ευρώπη του κέντρου που θα ευημερεί και η Ευρώπη του νότου που θα είναι μέσα στη φτώχεια και τις ανισότητες. Επίσης εξέφρασαν την άποψη πως οι πολίτες δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και υπογράμμισαν τον φόβο τους, όπως είπαν, πως οι πολίτες θα γίνουν έρμαιο της άκρας Αριστεράς και Δεξιάς.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ζήτησαν την αντικατάσταση της με έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Ο κ. Θέρκας έριξε το βάρος των ευθυνών στον επίτροπο κ. Όλι Ρεν λέγοντας πως ελπίζει να εξαφανιστεί, ενώ ο κ. Νγκογκ είπε ο ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ αποτελεί μια κακή υποψηφιότητα την προεδρία της ΕΕ.

Στη συνέχεια, συμφώνησαν και οι δύο πως αν και αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία, η αστάθεια παραμένει και πρότειναν ως τον καλύτερο τρόπο γεφύρωσης των διαφορών να ακολουθηθεί η κοινοτική μέθοδος.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα σημείωσαν πως στην αρχή της κρίσης υπήρχε εσωτερική διαφωνία για το ποιος τρόπος θα ακολουθηθεί. Όπως είπαν η μία πρόταση – του ΔΝΤ – ήταν τα μέτρα λιτότητας και η άλλη πρόταση ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους η οποία τελικά «έγινε πολύ αργά».

The post Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές: Η τρόικα είναι ένα «τρικέφαλο τέρας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα