Απερίσπαστο το Ιράκ από τις διεθνείς πιέσεις για τα πυρηνικά, λέει το Ισραήλ

Καμία επίδραση ή επίπτωση στην ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν δεν έχουν μέχρι στιγμής οι διεθνείς πιέσεις, τόνισε, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος σε σχετική έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Σε εμπιστευτική της έκθεση, η υπηρεσία, η οποία υπάγεται στα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνει ότι το Ιράν συνεχίζει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου τις οποίες διαθέτει και έχει προχωρήσει σημαντικά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής πλουτωνίου.

Τόσο το Ισραήλ

όσο και η Δύση θεωρούν ότι τελικός στόχος της Τεχεράνης είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε , σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι «είναι ξεκάθαρο» πως οι οικονομικές και πολιτικές πιέσεις έχουν σταθεί «ανίκανες να αποτρέψουν το Ιράν από το να αναβαθμίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα».

Το Τελ Αβίβ έχει δηλώσει πολλάκις ότι θα επιτεθεί στρατιωτικά σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις εάν η αποτρεπτική διπλωματική οδός αποτύχει.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν σε συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος εξέφρασε επίσης «σοβαρές ανησυχίες» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα