«Άντεξε» του κραδασμούς η Wall Street με οριακές απώλειες

Προσπάθεια να γυρίσουν σε θετικό έδαφος πραγματοποίησαν λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες, παίρνοντας ώθηση από το ράλι της Hewlett Packard και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που επιχείρησαν να “επισκιάσουν” τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke.

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, η πτώση στην Αμερική ήταν ψύχραιμη, σε σχέση με το κυριολεκτικό ξεπούλημα που επικράτησε το πρωί στο χρηματιστήριο

του Τόκιο και την απότομη διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αφορμή για να επανεξετάσουν οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές τη στάση τους στις αγορές όλου του πλανήτη, στέκονται οι χθεσινές δηλώσεις του Ben Bernanke, οι οποίες άφησαν να φανεί ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει το πρόγραμμα τυπώματος χρήματος κατά τους επόμενους μήνες.

Παρόλο που ενδοσυνεδριακά τόσο ο Dow όσο και ο S&P γύρισαν σε θετικό έδαφος, τελικά και οι τρεις κύριοι δείκτες τερμάτισαν στο κόκκινο.

Έτσι, ο Dow έκλεισε στις 15.295 μονάδες υποχωρώντας 0,08%, ο Nasdaq στις 3.459 μονάδες με απώλειες 0,12% και ο S&P 500 στις 1.651 μονάδες χάνοντας 0,26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα