Απαγόρευση των Αδελφών Μουσουλμάνων και κατάσχεση της περιουσίας τους

Σε απαγόρευση οποιασδήποτε ενέργειας των Αδελφών Μουσουλμάνων στη χώρα προέβη σήμερα αιγυπτιακό δικαστήριο, καθώς και στην διαταγή για κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, διευρύνοντας την εκστρατεία για την εξουδετέρωση του ισλαμιστικού κινήματος του ανατραπέντα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της μη κυβερνητικής οργάνωσής της και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται απ’ αυτές», δήλωσε ο πρόεδρος του

δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ. Το δικαστήριο έδωσε, επίσης, εντολή στην κυβέρνηση να κατασχέσει τα κεφάλαια των Αδελφών Μουσουλμάνων και να διαχειριστεί τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εκτιμά πως η δικαστική απόφαση είναι πιθανό να οδηγήσει τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην παρανομία και μπορεί να ενθαρρύνει νεαρούς ισλαμιστές να πάρουν τα όπλα εναντίον του κράτους.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2011, είναι πιθανόν να απαγορευθεί βάσει της απόφασης αυτής, όπως και η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως η ετυμηγορία που ανακοινώθηκε σήμερα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα