Άνοιγμα για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ από Λυκούδη

Το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με την Ιπποκράτους άφησε ανοιχτό κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης καθώς όπως τόνισε «υπάρχουν και εμπόδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».

Στη συνέχεια επιτέθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι αλήθεια πως τη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας τη διαμορφώνει επίσης η ευχάριστη ρητορεία του λαϊκισμού.

Μια κενή γοητεία αλλά πάντως γοητεία, αυτή της δημαγωγικής υπόσχεσης των πάντων, την οποία εντοπίζουμε όχι μόνο στη συνείδηση αλλά και στο σώμα της κοινωνίας».
Επίθεση έκανε τέλος και στην Χρυσή Αυγή για την οποία είπε τα εξής:
«Στην πατρίδα μας η ναζιστική “διάπλαση των παίδων” έρχεται ως εφιάλτης. Δεν ξέρω λοιπόν αν έχουμε τον πολιτικό χρόνο να ψάχνουμε κυρίως τα λάθη και τις ευθύνες για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αναγνωρίζω όμως πως είναι αναγκαίο και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όχι μόνο διότι τρέφουν το τέρας της πολιτικής ακρότητας αλλά κυρίως διότι τα λάθη διορθώνονται μέσα στην κοινωνία. Δεν αρκεί δηλαδή μόνο η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών», ενώ προσέθεσε πως «πρέπει, εξ αντικειμένου, να συναντηθούμε στην προσπάθεια αυτή, να αντιρροπήσουμε δηλαδή το δυναμισμό του λαϊκισμού και να αποκρούσουμε το τέρας του φασισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα