«Ανοιχτό παράθυρο» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές αφήνει ο Φ. Κουβέλης

Την πρωτοβουλία-πρόθεση για ενοποίηση του Κεντροαριστερού χώρου στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος μετά το πέρας των ευρωεκλογών προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε, πως σκοπεύει να απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε αυτούς που «κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση».

«Μιλώ

για συμπαράταξη. Για ανασύνταξη όλου του χώρου, στη βάση βέβαια ενός συγκεκριμένου προγράμματος, διότι η εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι το μεγάλο ζητούμενο» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον λόγο που ο κ. Κουβέλης δεν συναίνεσε ώστε να υπάρξει αυτή η συμπαράταξη πριν από τις κάλπες του Μαΐου, ο ίδιος εξηγεί πως «η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, με τα όποια αποτελέσματα είχε, επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί» και τέλος συμπλήρωσε ότι « χρειάζεται μια προσπάθεια αυθεντική και με συμμετοχή της κοινωνίας».

Ως προς την προοπτική αυτής της προσπάθειας, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «αν η Κεντροαριστερά ενωθεί όπως περιγράφω, θα αποτελεί η ίδια εναλλακτική πρόταση εξουσίας για την Ελλάδα, γιατί είναι η κοινωνική πλειοψηφία. Ο στόχος είναι να μετακινηθεί ο άξονας της πολιτικής (…) από τη συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση. Και βέβαια προϋποθέτει οπωσδήποτε εκλογές για να υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση».

The post «Ανοιχτό παράθυρο» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές αφήνει ο Φ. Κουβέλης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα