Ημιμαραθώνιος στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαΐου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα ο αθλητισμός γιορτάζει με την διοργάνωση του 3ου διεθνούς ημιμαραθώνιου δρόμου της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Στον αγώνα αγώνα των 3χλμ συμμετείχε και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.

Η διαδρομή του αγώνα έχει χαραχθεί από τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθήνας

με στόχο την περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμισή του, αλλά και την προσέλκυση για τουριστικούς λόγους χιλιάδων συμμετεχόντων και φίλων του κλασικού αθλητισμού.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 10.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο, στα 5.000 μέτρα και στα 3.000 μέτρα. Οι ξένοι δρομείς θα ανέρχονται σε 500, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος, εκτός της εκκίνησης των 5 χλμ που θα γίνει στο ύψος της οδού Όθωνος.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 08.00, ένα τέταρτο αργότερα θα ξεκινήσουν τα 3χλμ Wind και στις 10.30 θα ακουστεί η πιστολιά για την απόσταση των 5χλμ, στην οποία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 5.500 δρομείς.

Νικητής στα 3 χλμ είναι ο Διομήδης Μπακατσέλος ο οποίος και βραβεύτηκε από την πρόεδρο του Νέλλυ Παπαχελά.

Παράλληλα με τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας γίνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχει από τους άντρες ο Μιχάλης Παρμάκης, αλλά και ο δεύτερος της περσινής διοργάνωσης Γιώργος Καραβίδας, και από τις γυναίκες η Μάγδα Γαζέα, νικήτρια πριν από λίγους μήνες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, και η Ντενίζ Δημάκη. Οι δύο αθλήτριες είχαν πρωταγωνιστήσει και στο περσινό πρωτάθλημα, με την Γαζέα να κατακτά την πρώτη θέση και την Δημάκη να ακολουθεί.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που με απόφασή του θα ανοίξει τα καταστήματα μια ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη, από τις 11 δηλαδή στις 12 ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και οι δρομείς και όσοι κατέβουν στο κέντρο για να κάνουν τα ψώνια τους.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με εξαίρεση την οδό Αμαλίας, στην οποία δεν θα έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (4/5). Επίσης θα ανοίξουν και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Το πρόγραμμα:

Λ. Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος

08.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Αθήνας (Ολοκλήρωση Ημιμαραθωνίου: 11.10)

08.15 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND

Λ. Βας. Σοφίας (στο ύψος της οδού Ριζάρη)

08.50 Εκκίνηση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (1.000μ)

Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού)

10.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ (Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5χλ.: 11.45)

Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφ. Αμαλίας.

The post Ημιμαραθώνιος στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαΐου (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα