Ανήσυχος ο Τσίπρας για την Υγεία

Κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο χώρο της υγείας γενικότερα και του τομέα των φαρμάκων ειδικότερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας

επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει το χώρο της υγείας και του φαρμάκου σε αδιέξοδο και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ελλείψεις φαρμάκων, συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών για την προμήθεια των φαρμάκων τους και απίστευτη ταλαιπωρία ειδικά για να βρουν τα ακριβά και μοναδικά φάρμακα που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες επειδή ακολουθεί με την καθοδήγηση της τρόικας μια πολιτική συνεχούς και ανεξέλεγκτου περιορισμού των δαπανών για το φάρμακο, προχωράει σε αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης, με συνεχή λάθη που δεν διορθώνονται. Με τον τρόπο που επιβάλλει την αναγραφή της δραστικής ουσίας, πρόσθεσε, στρώνει το έδαφος για μονοπωλιακές καταστάσεις, υπονομεύοντας την παραγωγική βάση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα