Ο Μπαν Κι Μουν αποδοκιμάζει τον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τον σιωνισμό

Με έντονα επικριτικό ύφος σχολίασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για το σιωνισμό ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του 5ου φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών που οργάνωση στη Βιέννη ο ΟΗΕ δήλωσε «Όπως και στην περίπτωση του σιωνισμού, του αντισημιτισμού και του φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία

ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «Αν τα σχόλια για τον σιωνισμό έχουν μεταφραστεί σωστά, τότε δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά αντιβαίνουν στις αρχές που πρεσβεύει η Συμμαχία των Πολιτισμών».

Εκπρόσωπος του Μπαν είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ άκουσε την ομιλία του Ερντογάν μέσω αυτόματης μετάφρασης. , υπογράμμισε

«Ο ΓΓ θεωρεί ατυχή τα σχόλια αυτά που είναι επιβλαβή και προκαλούν διχόνοια και μάλιστα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ως θέμα την υπεύθυνη ηγεσία», επισήμανε ο εκπρόσωπος,

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον τούρκο ομόλογό του για «σκοτεινές και αναληθείς”» δηλώσεις.

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε επίσης τη δήλωση αυτή του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την προσβλητική.

«Αυτό ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό, ειλικρινά, το να αποκαλείται ο Σιωνισμός έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. «Έχει πράγματι διαβρωτικές συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις, συνέχισε. «Προφανώς, διαφωνούμε βαθιά με αυτή την άποψη».

The post Ο Μπαν Κι Μουν αποδοκιμάζει τον Ερντογάν για τις δηλώσεις για τον σιωνισμό appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα