Η μάχη του παρασκηνίου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του ένατου συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ. Αφορμή, το θέμα του εκλογικού μέτρου για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, καθώς και των αριστήνδην μελών που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι διαπραγματεύσεις στην Επιτροπή Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ

συνεχίζονται επί ώρες, με ουκ ολίγους από τους συνέδρους να καταγγέλλουν το γεγονός ότι «μόνο αυτό τους ενδιαφέρει», αφήνοντας να εννοηθεί πως το όλο ζήτημα έχει να κάνει με τον «έλεγχο» του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ βενιζελικών, με τον Γιάννη Αγγελούδη να κατηγορείται στο παρασκήνιο ότι «τα έχει βρει» με τον Γ.Παναγιωτακόπουλο (που ζητούσε μέτρο 40%) στο 30% και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είχε προτείνει μέτρο 10% να επιμένει μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, πως σε περίπτωση που το μέτρο είναι μεγαλύτερο από 20% θα θέσει το θέμα σε ψηφοφορία.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να ισχύσει ως εκλογικό μέτρο το 30% (όταν επί Σημίτη ήταν 40% και επί Παπανδρέου 10%), ώστε να εκπροσωπηθούν στην Κεντρική Επιτροπή τα συγκροτημένα ρεύματα και όχι οι «παρέες». Πρότεινε ακόμα ως αριστήνδην μέλη να μετάσχουν οι βουλευτές και όσοι εξελέγησαν νωρίτερα στις εκλογές του Μαΐου 2012. Τη διαφωνία τους κατέθεσαν άλλα μέλη της Επιτροπής (Οδ.Κωνσταντινόπουλος, Κ.Ζώγας, Έφη Χαλάτση), ζητώντας όλα τα μέλη της ΚΕ να εκλεγούν.

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, διάχυτος είναι ο φόβος να …σπάσουν γραμμές, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται ίσως προ δυσάρεστων εκπλήξεων στον βαθμό που τεθεί για παράδειγμα μία ψηφοφορία για έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και δεν είναι απολύτως σε θέση να επιβάλλει το αποτέλεσμα.

The post Η μάχη του παρασκηνίου appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα