Αναζητούν το διάδοχο του Μπερνάνκι

Ενδεχομένως αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, στις 18 του μηνός, αναμένεται να ανακοινώσει το διάδοχο του Μπερνάνκι, ο Ομπάμα.

Μέχρι στιγμής πάντως, η «εκστρατεία» για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) με τους δύο βασικούς υποψηφίους, την νυν αντιπρόεδρο, Tζάνετ Γέλεν και τον

πρώην οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Λόρενς Σάμερς, βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι υποψήφιοι, δίνουν μάχη «στήθος με στήθος».

Δημοσίευμα πάντως της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας Nikkei που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως ο Σάμερς θα είναι ο νέος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς είναι διακεκριμένος στους κύκλους του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς διετέλεσε υπουργός Οικονομικών επί Μπιλ Κλίντον και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών συμβούλων του Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα τα αμερικανικά ΜΜΕ τον αποκαλούν «προτεινόμενο από την Wall Street» για το αξίωμα, ενώ ομάδα 200 ακαδημαϊκών απηύθυναν συστατική επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα υπέρ της Τζάνετ Γέλεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα