Ανατολίτικη «απόβαση» σε ελληνικές μαρίνες

Ιδιαίτερη φαίνεται πως είναι η σχέση του κινεζικού κολοσσού Fosum, αλλά και του τουρκικού ομίλου Koc με τον όμιλο Κουτσολιούτσο. Το 2012 η Fosun International, μέτοχος στα τουριστικά συγκροτήματα Club Med, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Follie Follie, αποκτώντας 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου του τελευταίου, με στόχο την ενεργοποίηση της τουριστικής κίνησης από την

Ασία.

Ο τουρκικός όμιλος Koc έχει ήδη επενδύσει από τον Μάιο του 2012 στη μαρίνα Μυτιλήνης, μέσω της κοινοπραξίας των εταιρειών Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ με διακριτικό τίτλο Folli Follie Group και Setur Servis Turistik AS, με την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσής της για 40 χρόνια.

Ο Koc ιδρύθηκε το 1926 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, με δραστηριότητες σε ενέργεια, βιομηχανία, τράπεζες, κατασκευές, τουρισμό, πληροφορική, απασχολώντας 90.000 εργαζομένους.

Ο όμιλος Dogus συμμετέχει σε κοινή εταιρεία με την Lamda Development με στόχο τις επενδύσεις στον τουρισμό, στην οποία έχει εισφερθεί το 50% της μαρίνας Φλοίσβου που διαχειρίζεται η Lamda, ενώ απέκτησε το 51% της εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη, αποκτώντας μερίδια στις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λυκάδας και Καλαμάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα