Ο ΣΥΡΙΖΑ, το «Σχέδιο Β» και το «φλερτ» του Αλαβάνου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πολύ στενά παρακολουθεί ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που ασπάζεται τις «αντιευρωπαϊκές» θέσεις, τις εξελίξεις σε δυο άλλα μέτωπα της Αριστεράς-στα οποία η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου αποφεύγει πλέον να αναφέρεται.

Κατ’ αρχάς στο ΚΚΕ και στον εσωτερικό διάλογο εν όψει του συνεδρίου, ασκώντας έντονη κριτική στην κ. Αλέκα Παπαρήγα και στη λογική περιχαράκωσης και άρνησης

συνεργασιών. Όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τη νέα πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ιδρύοντας το κόμμα «Σχέδιο Β», με σύνθημα την έξοδο από την ευρωζώνη και την επίθεση στην Κουμουνδούρου για απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών όταν λέει ότι επιδιώκει λύση εντός της ευρωζώνης.

Κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας θεωρούν καθοριστικής σημασίας τις εξελίξεις στον Περισσό. «Αυτή η συζήτηση που γίνεται εκεί είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρω αν θα οδηγήσει σε διασπάσεις, μεγαλύτερες ή μικρότερες και δεν ξέρω αν η Αλέκα έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις. Όμως οι άνθρωποι που της ασκούν κριτική είναι σημαντικοί και μπορεί να παίξουν ρόλο σε μια αναδιάταξη της Αριστεράς», δήλωσαν χαρακτηριστικά στο «Βήμα» παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με προέλευση από το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα φαίνεται ότι προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το «φλερτ» Αλαβάνου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να του αφαιρέσει μικρό αλλά κρίσιμο μερίδιο ψήφων στις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα