Ανακούφιση στα ΕΑΣ για την λύση που δόθηκε από την κυβέρνηση

Μετά την θύελλα η… νηνεμία στα ΕΑΣ. «Πάλι καλά που δεν πάθαμε και χειρότερα« είναι η λογική που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και διοίκηση την λύση που πέτυχε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να αναδιαρθωθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εν λειτουργία.

Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ,

υποστηρίζουν ότι τα ΕΑΣ αν και λαβωμένα παραμένουν ζωντανά, έστω και με 500 εργαζόμενους και έχουν 12 μήνες μπροστά τους για να αποδείξουν πως αξίζουν να ζήσουν ενώ υπογραμμίζουν πως «είναι μια σκληρή απόφαση η οποία λήφθηκε υπό συγκεκριμένες έκτακτες συνθήκες που περνά η πατρίδα μας, σε ένα περιβάλλον συνεχών εκβιασμών από τους δανειστές.

Μετά την ένταση και την αγωνία ήρθε η ξαστεριά, στις σχέσεις εργαζομένων, διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας, στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

«Ως ΔΑΚΕ ΕΑΣ Υμηττού, νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο των ΕΑΣ και έτσι έδωσε την κατεύθυνση της αντίστασης στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Φώφη Γεννηματά και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που πίστεψαν στις δυνατότητες των ΕΑΣ, εργάστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και κατάφεραν με τα επιχειρήματα τους να πείσουν την τρόικα ότι η αμυντική μας βιομηχανία πρέπει να μείνει ζωντανή.

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο της εταιρείας Ιωάννη Δεμίρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σωτήρη Χριστογιάννη και τα στελέχη της εταιρείας που πιστεύουν στην εξυγίανση της εταιρείας και συμπαραστάθηκαν στην Κυβερνητική προσπάθεια, να πείσουν και να οπλίσουν με επιχειρήματα τους Υπουργούς, να διαπραγματευτούν με αφοσίωση στο στόχο της βιωσιμότητας και τελικά κέρδισαν την εμπιστοσύνη όλων! Ευχαριστούμε και όλους εκείνους τους Κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι συνέδραμαν ενεργά στον αγώνα της διοίκησης και των εργαζομένων για τη σωτηρία των ΕΑΣ και ήταν πάντα δίπλα μας στη δύσκολη πορεία».

«Ευχαριστώ» και από την διοίκησηΣε ανακοίνωση της εταιρείας, που υπογράφουν οι κκ Ιωάννης Δεμίρης και Σωτήρης Χριστογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας η Διοίκηση των ΕΑΣ, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει με την σειρά της τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως «η πορεία αυτή στηρίζεται στην υπεύθυνη στάση, στην πίστη και αφοσίωση των εργαζομένων, οι οποίοι – σημειωτέων - διατηρούν μέχρι σήμερα την εταιρία σε πλήρη λειτουργία, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες».Μάλιστα σύμφωνα με την Διοίκηση των ΕΑΣ «η εξυγίανση των ΕΑΣ, θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μέσω της ενίσχυσης του εξαγωγικού έργου και της πλεονασματικής λειτουργίας της εταιρίας» καταλήγοντας πως η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρίας αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

The post Ανακούφιση στα ΕΑΣ για την λύση που δόθηκε από την κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα