ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Καλύτερο σήμα wi-fi από… λαμπτήρα

Έναν πρωτότυπο λαμπτήρα που εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-fi σε σύγκριση με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις, ανακάλυψαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάη.

Η νέα αυτή τεχνολογική εφεύρεση ονομάζεται Li-fi σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και δίνει την δυνατότητα σε τέσσερις υπολογιστές , που είναι τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση από τον λαμπτήρα να συνδέονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο.

Η

μέθοδος αυτή αξιοποιεί τις συχνότητες του φωτός έτσι ώστε να εκπέμπει σήμα Wi-fi και όχι τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιούν οι κοινές ασύρματες συνδέσεις.

Ο λαμπτήρας διαθέτει ένα ενσωματωμένο ειδικό μικροτσίπ , το οποίο εκπέμπει το σήμα πιάνοντας ταχύτητες έως και 150 mbps, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο οικονομικό.

Όπως ανακοίνωσαν και οι ερευνητές τον επόμενο μήνα αναμένεται ν;α πραγματοποιηθεί επίδειξη με 10 τέτοιους λαμπτήρες σε εμπορική έκθεση στην Κίνα.

Εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνολογίας αρκετοί πολίτες αντικαθιστούν τους κοινούς λαμπτήρες με LED , στο πλαίσιο αυτό οι νέοι λαμπτήρες Li-Fi εύκολα και φθηνά θα προσφέρουν σε όλα τα νοικοκυριά πρόσβαση στο διαδίκτυο.

The post ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Καλύτερο σήμα wi-fi από… λαμπτήρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα