Ζήτημα αναγκαιότητας Συνταγματικού Δικαστηρίου, έθεσε ο Ε. Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισήμανε την ανάγκη αναθεώρησης αρκετών διατάξεων του Συντάγματος, ενώ παράλληλα έθεσε και θέμα δημιουργίας Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο «Συνταγματική αναθεώρηση και δικαστική εξουσία», υποστήριξε ότι η αναθεώρηση του 2008 «απέτυχε» λόγω «ιδεοληψιών και λόγω του ότι δεν μπορούσαν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν και εσωτερικά τα κόμματα να ομονοήσουν. Έτσι καταλήξαμε

στο να μην υπάρξει ουσιαστικά αναθεώρηση το 2008, αλλά απλώς να αναφέρεται».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι σε συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα προχωρήσει στη σύσταση μιας διακοινοβουλευτικής επιτροπής, καθώς επίσης «και στη σύσταση μια επιτροπής που θα περιλαμβάνει εκείνους που θα θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα κι έχουν να προσφέρουν απόψεις».

Τέλος, για το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέφερε ότι «έχει αναπτυχθεί πολύ μεγάλος διάλογος για το αν θα πρέπει να υπάρχει το Συνταγματικό Δικαστήριο ή όχι, και αν θα υπάρχει τι αρμοδιότητες θα έχει, και αν δεν τις έχει πώς θα συνεννοηθεί με τα άλλα δικαστήρια, και όλα τα σχετικά. Πρέπει, λοιπόν, να αναθεωρούμε με μια ευρωπαϊκή οπτική, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ευρύτερη αποδοχή και συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά, στις όποιες επικυρώσεις συμβάσεων κάνουμε, να συζητούμε τη συνταγματικότητα ή όχι στη Βουλή. Πρέπει αυτή η αναθεώρηση να πετύχει και να βάλουμε τις βάσεις για να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην Ελλάδα του 2020».

The post Ζήτημα αναγκαιότητας Συνταγματικού Δικαστηρίου, έθεσε ο Ε. Μεϊμαράκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα