ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Άρθρο του Γ. Καρατζαφέρη*

Η μάστιγα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά και τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι δεν μπορούν να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό, λόγω του ανταγωνισμού των λαθρομεταναστών, είναι από τα θέματα εκείνα που η πολιτεία και η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 17 Ιουνίου ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το

κόμμα των υπεύθυνων, ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων, καταθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πλαίσιο ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας και ΚΑΛΕΙ όλα τα πολιτικά κόμματα σε συνεργασία, αφού, όπως αποδεικνύεται, οι δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, είναι αόριστες, νεφελώδεις, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμογής, προκειμένου να αρχίσουν να αποδίδουν αποτελέσματα.
Οι άξονες ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι οι εξής:
1. Σήμερα, πληρώνουμε πάνω από 8 δισ. ευρώ ετησίως στις Φιλιππίνες και την Ινδία για παρασκευή φαρμάκων (τα περίφημα γενόσημα), τη στιγμή που μπορεί ΑΜΕΣΑ να επαναλειτουργήσει η ελληνική κρατική φαρμακοβιομηχανία, υπό την εποπτεία στρατιωτικών φαρμακοποιών και ιατρών, δίνοντας τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας, αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.
2. Σήμερα, τα πάσης φύσεως δημόσια έργα δίδονται με τις γνωστές διαδικασίες σε ξένες κατασκευαστικές εταιρείες ή ομίλους με εγχώριες, οι οποίες απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά λαθρομετανάστες, για να κερδίζουν περισσότερα εις βάρος του ελληνικού λαού. ΑΜΕΣΑ μπορεί να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ υπό την εποπτεία στρατιωτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων κ.λπ., δίνοντας τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.
3. Σήμερα, πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Τουρκία, την Κίνα και άλλες χώρες του πλανήτη για κατασκευή ενδυμάτων, σεντονιών κ.λπ., για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των νοσοκομείων, ακόμα και των ξενοδοχείων που τελούν υπό κρατική επιχορήγηση. ΑΜΕΣΑ μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΚΟΠΗ, υπό την εποπτεία του Στρατού, προσφέροντας τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας αποκλειστικά σε Έλληνες και Ελληνίδες.
4. Σήμερα, ο υπέρογκος ΦΠΑ και οι λοιποί άμεσοι και έμμεσοι φόροι, εξολοθρεύουν και την τελευταία ικμάδα της ελληνικής οικονομίας και του εμπορίου. ΑΜΕΣΑ επιβάλλουμε τη δραστική μείωση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση των υπόλοιπων φόρων, ώστε να επαναλειτουργήσει η αγορά και να πολλαπλασιαστεί η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος. Τα έσοδα για το Δημόσιο θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και η πρόταση αυτή εντάσσεται στα «ισοδύναμα» μέτρα που αποδέχθηκε ήδη η Ε.Ε. Παράλληλα, η επαναλειτουργία της αγοράς θα προσφέρει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας, αλλά και θέσεων αυτοαπασχόλησης. Ειδικότερα, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρέχουμε ΑΜΕΣΑ κίνητρα για τη διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης. Οποιαδήποτε νέα ή παλαιά επιχείρη
Keywords
Τυχαία Θέματα