Αλλάζει το Google Maps

Οι Google Maps γίνονται προσωπικοί: Η καινούρια έκδοση του προγράμματος παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο συνέδριο της Google στο Σαν Φρανσίσκο και όπως φαίνεται θα κάνει τους χρήστες να δουν τον κόσμο με… άλλα μάτια.

Οπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κατά την παρουσίαση, κάθε κλικ αλλάζει διακριτικά το χάρτη έτσι ώστε να εμφανίζει τις πιο σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας παράλληλα τα πράγματα που ενδιαφέρουν

τον συγκεκριμένο χρήστη. Για παράδειγμα, αν κάνει κλικ σε ένα εστιατόριο, θα εμφανιστούν κριτικές και check in που έχουν κάνει οι φίλοι του σ’ αυτό, καθώς και άλλα εστιατόρια κοντά του.

Η Google χρησιμοποιώντας το ιστορικό αναζήτησης, τα σχόλια και το δίκτυο των φίλων του χρήστη, προτείνει παράλληλα περιοχές και σημεία στο χάρτη που κρίνει ότι θα σας αρέσουν, ενώ όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το χάρτη, τόσο περισσότερες πληροφορίες συλλέγει για να κάνει καλύτερες συστάσεις.

Παράλληλα, αλλαγές παρατηρούνται και στην πλοήγηση, η οποία θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των καλύτερων, ταχύτερων διαδρομών προς έναν προορισμό σε πραγματικό χρόνο. Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητο ο χρήστης να κάνει αναζήτηση γράφοντας τη διεύθυνση από και προς τον προορισμό του, αφού με ένα απλό κλικ στο χάρτη θα του εμφανίσει όλες τις πιθανές διαδρομές.

Επίσης τα τροχαία ατυχήματα θα εμφανίζονται στο χάρτη σε πραγματικό χρόνο και ο χρήστης θα έχει ζωντανή ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους και την κίνηση.

Τέλος όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, οι νέοι Google Maps θα διατηρήσουν την κομψή εμφάνιση τους και την τεράστια βιβλιοθήκη φωτογραφιών η οποία θα εμπλουτιστεί. Επίσης με το zoom out ο χρήστης μπορεί να δει τη Γη να αιωρείται στο διάστημα και τα αστέρια και τα ουράνια σώματα γύρω της σε πραγματικό χρόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα