Παράλυτο μένει το παιδί που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη-Απαρηγόρητη η μητέρα του

Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν δύο από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 12χρονος, σύμφωνα με το Έθνος. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι. Οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη. Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε

21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Οι χειρουργοί προσπέλασαν χειρουργικά στο σημείο για να αξιολογήσουν πλήρως την κατάσταση και να προβούν σε όσες ενέργειες απαιτούνταν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία. Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Είχε προηγηθεί μια τεράστια προσπάθεια, ενώ στήθηκε αερογέφυρα μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του τα ξημερώματα της Τετάρτης, το παιδί μεταφέρθηκε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η σοβαρότητα και η έκταση των τραυμάτων ήταν τέτοιες, ώστε κρίθηκε ιατρικά απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 9.30 το πρωί ο μικρός Ρώσος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Στήριξη στη μητέρα
Μαζί του, σε όλη τη διάρκεια της διακομιδής, ήταν η μητέρα του, η οποία βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε το απόγευμα τον 12χρονο, λίγη ώρα πριν μπει στο χειρουργείο.

Διαβεβαίωσε ότι το παιδί θα έχει όλη την αναγκαία φροντίδα και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση, σε κάθε περίπτωση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη». Για τη μητέρα του 12χρονου, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι από την πρώτη στιγμή τής παρέχονται φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.

Το παιδί βρέθηκε κατακρεουργημένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυτελούς ξενοδοχείου στον Ανισαρά Χερσονήσου, στα Χανιά. Το θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα με C-130 και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο δράστης επέφερε 21 μαχαιριές στον νεαρό Ρώσο, που επισκεπτόταν οικογενειακά την Ελλάδα. Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Είναι Ολλανδός, ηλικίας 20 ετών, ονομάζεται Σιρίνο Σχρέιβερ και τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ως ανιματέρ στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης, αφού καθάρισε και έκρυψε το μαχαίρι, επανήλθε στον χώρο εργασίας του και συνέχισε να ψυχαγωγεί τα υπόλοιπα παιδιά. Κυνικός ήταν στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή: «Εφυγα ήσυχος ότι είχα σκοτώσει τον νεαρό», είπε. «Εσυρα το σώμα πέντε μέτρα το έκρυψα σε θάμνους και επέστρεψα στην δουλειά μου».

Ο μικρός Νικίτα μεταφέρεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και στη Ρωσία με την τραγική είδηση να αποτελεί βασικό θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Ολα ξεκίνησαν όταν το παιδί ανακάλυψε ότι ο Ολλανδός τού είχε κλέψει το ipad και το κινητό τηλέφωνο στη διάρκεια ψυχαγωγικής εκδήλωσης που είχε γίνει νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει με την οικογένειά του.

Ο μικρός Νικίτα, όταν ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, αναστατώθηκε και άρχισε να υποψιάζεται ότι ο δράστης της κλοπής ήταν ο 20χρονος ανιματέρ.

Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του για τις προθέσεις του, βγήκε από το δωμάτιο και όπως όλα δείχνουν βρήκε τον 20χρονο και του ζήτησε τον λόγο, απαιτώντας να του επιστρέψει τα κλοπιμαία.

Ανάστατη η μητέρα του δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Ο Ολλανδός αντιλαμβανόμενος ότι κινδύνευε να αποκαλυφθεί, ζήτησε από τον μικρό να ηρεμήσει και να μετακινηθούν λίγο απόμερα για να του δώσει τα προσωπικά του αντικείμενα. Τον οδήγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως πάρκινγκ και εκεί προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί για να του κλείσει το στόμα.

Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ανέφερε στο «Εθνος» ότι διαπίστωσε τουλάχιστον 20 μαχαιριές σε θώρακα, πλάτη και κοιλιακή χώρα, ενώ δύο από τα τραύματα χαρακτηρίζονται ως αμυντικά, πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια του.

Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος, αφού κατακρεούργησε το αγοράκι, το εγκατέλειψε αιμόφυρτο πίσω από θάμνους.

Αμέσως μετά, γύρισε στο πόστο του όπου συνέχισε να? ψυχαγωγεί τα παιδιά μέχρι που τέλειωσε το ωράριό του.

Οι γονείς του 12χρονου, ανήσυχοι από την πολύωρη εξαφάνισή του, ζήτησαν τη βοήθεια της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου και της Αστυνομίας. Αστυνομικοί που «χτένιζαν» τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και τους δρόμους πέριξ της μονάδας εντόπισαν τον 20χρονο στον δρόμο. Παρατήρησαν ότι μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό, βγήκε εκτός οδοστρώματος, έκρυψε ένα σακίδιο σε θάμνους και συνέχισε την πορεία του. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του και τον ήλεγξαν, ερευνώντας παράλληλα το σακίδιο. Μέσα βρήκαν μεταξύ άλλων ένα ipad και ένα κινητό. Αν και ισχυρίστηκε ότι είναι δικά του, κλήθηκε για ανάκριση.

Ο 20χρονος Σιρίνο Σχρέιβερ συνελήφθη και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του
Keywords
Τυχαία Θέματα