Αυτοί λοιπόν είναι οι Έλληνες;

Αποτυχημένοι θεατρίνοι στο τέλος της καριέρας τους, λαϊκοί βάρδοι που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο τις μεταμεσονύκτιες ώρες, επαγγελματίες της αγοράς με μοναδικό πτυχίο τα εύσημα της πιο προκλητικής επιχειρηματικής διαπλοκής, υπερήλικες πολιτευτές και πρώην αθλητές που αναζητούν –τώρα στα στερνά τους- την δικαίωση των επιλογών τους μαζί με μια «χρυσή συνταξιοδότηση».

Όλοι μαζί συνωθούνται με πάθος και βρήκαν χώρο στους καταλόγους των υποψηφίων που ζητούν τον σταυρό της επιλογής

των Ελλήνων είτε στην ευρωπαϊκή είτε στην περιφερειακή και δημοτική κάλπη.

Οι Έλληνες που -7 χρόνια τώρα- κουβαλούν τον σταυρό του δικού τους μαρτυρίου, ανεβαίνοντας τον Γολγοθά στον οποίο οδηγήθηκαν από τις ερασιτεχνικές επιλογές των πολιτικών τους ηγεσιών, έχουν φέτος το δικαίωμα και την ευκαιρία.

Μπορούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους της νέας πολιτικής ηγεσίας, αυτής που θα τους προσφέρει το δικαίωμα της εξόδου από τον φαύλο κύκλο του παρελθόντος.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ανωτέρω υποψηφίων είναι η δυνατότητά τους να υπηρετούν τον οποιοδήποτε κομματικό μηχανισμό.

Θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα. Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει εντελώς διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και ιδεολογίες.

Αλλάζουν –άλλαξαν πολλές φορές- τις κομματικές και ιδεολογικές τους θέσεις, με την ίδια ευκολία που αλλάζουν οι στόχοι της καριέρας τους.

Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας, τότε που τα εύκολα δανεικά κρατούσαν ψηλά τον πήχη των μισθολογικών τους απαιτήσεων, αντί να προειδοποιούν την κοινή γνώμη προσπαθούσαν να την διασκεδάσουν, να την παρασύρουν στο μεθύσι της αδιαφορίας, με μοναδικό στόχο τον προσωπικό τους πλουτισμό.

Οι εκλογές του Μαΐου, προσφέρουν χρυσή ευκαιρία στους εκλογείς. Ελάχιστη σημασία έχει ποια παράταξη ή ποιο κόμμα θα βγει πρώτο, δεύτερο ή τρίτο.

Οι Έλληνες αυτή τη φορά έχουν την πολυτέλεια να επιλέξουν τις προσωπικότητες που θέλουν να τους εκπροσωπούν, εντός και εκτός των συνόρων.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να αποδείξουν ότι δεν θέλουν επιστροφή στο παρελθόν αλλά άλματα προς το μέλλον.

Μπορούμε να αποδείξουμε ποιοι είναι οι Έλληνες που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες. Του σήμερα όχι του χθες.

The post Αυτοί λοιπόν είναι οι Έλληνες; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα