Θεοδωράκης: Με 5% πας σπίτι σου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά τα ποσοστά που επιθυμεί να λάβει το κόμμα του στις εκλογές εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Με 3% πας σπίτι σου, με 5% πας σπίτι σου. Δεν έχουμε χρόνο να χτίσουμε κάποιες λύσεις για μετά από δέκα χρόνια, μετά από 20 χρόνια. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού

Σημείωσε δε πως εφόσον το εγχείρημα του δεν καρποφορήσει τότε δύσκολα θα επιστρέψει

στην δημοσιογραφία, υπογραμμίζοντας πως το «Ποτάμι» είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που απευθύνεται σε ψηφοφόρους τόσο από την «δεξαμενή» της Νέας Δημοκρατίας όσο και από του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, άσκησε κριτική και στις πολιτικές που ασκούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την κηδεμονία της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη έχει συρθεί σε μια διακρατική Ένωση. Η Μέρκελ και η Γαλλία αποφασίζουν και οι υπόλοιποι ακολουθούν», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Νίκου Δήμου, υποστηρικτή της παράταξης, ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο.

«Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν θα πρέπει να καπηλευόμαστε τη θρησκευτική πίστη και τις γονυπετείες κάποιων πολιτικών δεν θα τις ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο συγγραφέας δεν είναι στέλεχος του κόμματος και με ευθύτητα και τόλμη είπε «έχω προσωπικές απόψεις και θα συνεχίσω να έχω».

Υπενθυμίζουμε ότι σε άρθρο του στο Protagon ο κ. Δήμου γράφει τα εξής: «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα –και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς».

Στο μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον φορολογούμενο , υπερασπιζόμενος το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η γέννηση του Ποταμιού.

Ο ίδιος είπε ότι τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα έχουν πάρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία τους την τελευταία δεκαετία. «Στην Ελλάδα η ψήφος ανά πολίτη στοιχίζει 10 ευρώ, την ώρα που στη Γερμανία στοιχίζει μόλις 3 ευρώ» σημείωσε.

«Για αυτό το λόγο εμείς φτιάξαμε ένα κόμμα ” βιοτεχνία” και για αυτό μας κατηγορούν. Αυτή όμως είναι η διαφορά μας» εξήγησε.

The post Θεοδωράκης: Με 5% πας σπίτι σου! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα