Αυτοί είναι που υπόσχονταν εργασία σε άνεργους (ΦΩΤΟ)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των έξι ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν πολίτες, με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας.

Πάνω από 20 άτομα βρέθηκαν στο δρόμο τους, αποκομίζοντας 40.000 ευρώ. Οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν δύο άτομα, τα οποία είναι ζευγάρι.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής μία 54χρονη και ένας 59χρονος, οι οποίοι είναι ζευγάρι, σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον τεσσάρων συνεργών τους, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση

αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες συγκρότησαν από το Σεπτέμβριο του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.

Προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, ίδρυσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ενδιαφερόμενων πολιτών που αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.

Επίσης, για λόγους αληθοφάνειας, ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους πλήθος δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ με την καταβολή του ποσού που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει οι δράστες με έδρα τη Βουλγαρία.

Όπως προέκυψε, διευθύνοντες την οργάνωση ήταν η 54χρονη μαζί με τον 59χρονο σύζυγό της, ενώ τέσσερις επιπλέον συνεργοί τους ηλικίας 47, 25, 53 και 42 ετών (1 άντρας-3 γυναίκες), συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και είχαν ενεργό ρόλο σε αυτή ερχόμενοι σε επαφή με ενδιαφερόμενους, ενώ συμμετείχαν σε συζητήσεις και παραλάμβαναν χρήματα και δικαιολογητικά από τους παθόντες.

Οι άνδρες της Αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, που παραμένουν ασύλληπτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τους:

(Α) ΚΟΣΣΥΦΑ Παναγιώτα του Ιωάννη και της Στυλιανής, γεν. 21-12-1960 (συλληφθείσα)

(Β) ΛΟΥΚΙΣΑΣ Στυλιανός του Κωνσταντίνου και της Ελένης, γεν. 29-05-1955 (συλληφθείς)

(Γ) ΣΙΣΙΑΝΙΔΗΣ Χρήστος – Νικόλαος του Δημητρίου και της Σοφίας, γεν. 31-10-1967 (μη συλληφθείς)

(Δ) ΤΣΑΚΙΡΗ Παναγιώτα του Αντωνίου και της Αντωνίας, γεν. 04-03-1961 (μη συλληφθείσα)

(Ε) ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ Μαγδαληνή του Παναγιώτη και της Μαρίας, γεν. 28-11-1972 (μη συλληφθείσα)

(ΣΤ) ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ Βασιλική του Αθανασίου και της Σουλτάνας, γεν. 08-07-1989 (μη συλληφθείσα)

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

The post Αυτοί είναι που υπόσχονταν εργασία σε άνεργους (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα