Tο Κυπριακό στην ατζέντα του ΟΗΕ – Συνάντηση Μπαν Κι Μουν με Έρογλου

Ο γενικός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Οι τελευταίες εξελίξεις των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τις διαπραγματεύσεις, με αφορμή την έναρξη

των συνομιλιών στις 11 Φεβρουαρίου. Όπως τόνισε o εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν, «ο γ.γ. προέτρεψε τον Ντερβίς Έρογλου να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική στις συνομιλίες, μαζί με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη».

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών υπογράμμισε ότι «ο γ.γ. επαναβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη προσωπική επίβλεψή του και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν τις πλευρές στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης μίλησε για το κοινό ανακοινωθέν, διατυπώνοντας την άποψη ότι «έχουμε εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη, υποβάλλουμε εποικοδομητικές προτάσεις, υποβάλλουμε γεφυρωτικές προτάσεις και ο στόχος μας παραμένει η εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Μεταξύ άλλων και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι επιδίωξη της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η «γεφύρωση του χάσματος» και «να φτάσουμε σε χωριστά δημοψηφίσματα το 2014».

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Tο Κυπριακό στην ατζέντα του ΟΗΕ – Συνάντηση Μπαν Κι Μουν με Έρογλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα