Μετά τους Γερμανούς, την αλλαγή διαπιστώνουν τώρα και οι Αμερικανοί

Είναι άραγε τυχαίο; Η επόμενη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή που έρχεται στην Ελλάδα, μετά την γερμανική που συνόδευσε την καγκελάριο Μέρκελ, είναι οι αμερικανοί επιχειρηματίες που σε λίγες μέρες, θα συνοδεύσουν τους επίσημους που διοικούν τη Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου του State Department.

Kι αυτοί όμως, οι αμερικανοί επιχειρηματίες, δεν ζήτησαν να συναντηθούν με μεγάλους «καθιερωμένους» έλληνες

επιχειρηματίες των παραδοσιακών κλάδων.

Ζήτησαν –όπως και οι Γερμανοί- να συναντηθούν και να συζητήσουν με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις -τις μάθαμε πια τις start ups- που έχουν να προσφέρουν κάτι νέο στην παγκόσμια οικονομία.

Το πρόγραμμα που εκπόνησε η Διεύθυνση του Προγράμματος Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, προβλέπει ότι στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιήσει μια αποστολή επιλεγμένων επενδυτών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Οι αμερικανοί επιχειρηματίες κι επενδυτές, έχουν ήδη επιλέξει από έναν μακρύ κατάλογο ελλήνων ενδιαφερομένων, ποιους θα συναντήσουν, ποιες επιχειρήσεις θα επισκεφτούν, με ποιους θα δειπνήσουν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που καλύπτουν προφανώς τα ενδιαφέροντά τους. Υπάρχει προφανώς κι ένα μέρος του προγράμματος που είναι ανοικτό σε ευρύτερο κοινό, όπως μια σειρά από σεμινάρια για επιχειρηματίες, 55 εικοσάλεπτες ιδιωτικές συμβουλευτικές συναντήσεις και μία ανοιχτή εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στις 30 Απριλίου.

Ο βασικός στόχος όμως της αμερικανικής αποστολής είναι να αναπτύξει δεσμούς με 20-25 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες εκπροσωπούν την «νέα Ελλάδα» όχι την Ελλάδα της κατανάλωσης με δανεικά αλλά την Ελλάδα της εξωστρέφειας, των εξαγωγών, των ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο….

Το πρόγραμμα των αμερικανών εστιάζει στην ανάπτυξη των δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση για να πάνε στο επόμενο στάδιο.

Μετά τους Γερμανούς και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, διαβλέπουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πιστέψουν οι Έλληνες. Η νέα Ελλάδα δεν μοιάζει με την παλιά. Οικοδομείται με νέα υλικά πάνω σε σταθερές βάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε αργεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

The post Μετά τους Γερμανούς, την αλλαγή διαπιστώνουν τώρα και οι Αμερικανοί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα