O πλανήτης κραυγάζει. Όλα έχουν αλλάξει. Εμείς;

Η σιωπηρή και διακριτική παρέλαση δεκάδων επισήμων και ανεπισήμων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Αθήνα τις τελευταίες μέρες προμηνύει θεαματικές εξελίξεις σε μια σειρά εθνικών θεμάτων που ξεκινούν από τη διευθέτηση γεωπολιτικών διενέξεων, την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους και καταλήγουν σε μεγάλες ξένες επενδύσεις, τις μόνες που δημιουργούν πραγματικές θέσεις εργασίας.

Ο πλανήτης ολόκληρος βρίσκεται σε διαρκή αναστάτωση κι αυτό γίνεται φανερό αν παρατηρήσει κανείς τις σκληρές δημόσιες αντιπαραθέσεις εκπροσώπων

των ισχυρότερων οργανισμών στα διεθνή συνέδρια και fora. Δεν υπάρχουν πλέον ευγένειες και συγκαλυμμένες προειδοποιήσεις. Υπάρχουν μόνο απειλές και συμμαχίες.

Σ’ αυτή την εξαιρετικά περίπλοκη διεθνή συγκυρία η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τη δραματική οικονομική ύφεση της τελευταίας 6ετίας. Για να επωφεληθεί όμως από τον νέο διαμορφούμενο συσχετισμό πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων, η Ελλάδα οφείλει να είναι ενωμένη, σταθερή και με συγκεκριμένο στρατηγικό προσανατολισμό.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, θεσμοί και κοινωνία, εργαζόμενοι και εργοδότες, νέοι και λιγότερο νέοι, όλοι οι Έλληνες πρέπει να εμφανιστούν ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην αναστατωμένη διεθνή σκακιέρα, για να διεκδικήσουν το εθνικό μερίδιο από το μέλλον.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τα βήματα του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε νέα στρατηγική για μια νέου τύπου ανάπτυξη με ριζοσπαστικές επιλογές που θα ακυρώσουν στην πράξη τις λάθος επιλογές των προηγουμένων δεκαετιών….

Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, Κράτος και θεσμοί στην κοινωνία και την πολιτική, όλοι πρέπει να υποβληθούν αμέσως σε βαθιά θεσμική αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση γιατί ο κόσμος άλλαξε, οι ισορροπίες του παρελθόντος δεν υπάρχουν πια…

The post O πλανήτης κραυγάζει. Όλα έχουν αλλάξει. Εμείς; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα