15χρονος έσωσε τους συμμαθητές του θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή

Ήρωας μετά θάνατον έγινε ένας 15χρνος στο Πακιστάν , ο οποίος σκοτώθηκε προκειμένου να αποτρέψει μια επίθεση αυτοκτονίας, όταν έπεσε πάνω στον βομβιστή την ώρα που εκείνος σκόπευε να ανατινάξει το σχολείο.

Ο Αϊτζάζ Χάσαν μόλις αντιλήφθηκε την Δευτέρα ότι ένας καμικάζι κατευθυνόταν προς το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 1.000 παιδιά, προσπάθησε να τον σταματήσει και σύμφωνα με την αστυνομία ο βομβιστής όταν ήρθε αντιμέτωπος με το παιδί πυροδότησε τα εκρηκτικά του σε απόσταση 150 μέτρων από το σχολείο με αποτέλεσμα ο 15χρονος να σκοτωθεί, ενώ κανείς από τους μαθητές και τους

εκπαιδευτικούς δεν έπαθε το παραμικρό.

«Ο Αϊτζάζ μας έκανε υπερήφανους γιατί αντιμετώπισε με γενναιότητα τον καμικάζι και έσωσε τη ζωή εκατοντάδων συμμαθητών του» δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας του, Μουτζαχίντ Άλι Μπάνγκας, ενώ συνεχίζει λέγοντας για τον γιο του «Είμαι υπερήφανος που ο γιος μου θυσιάστηκε για έναν ευγενή σκοπό», τονίζοντας ότι από τη στιγμή εκείνη δέχεται διαρκώς μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια απ’ όλον τον κόσμο.

Με λυγμούς μίλησε και ο ξαδερφός του Μουντάσιρ αναφέροντας για τον 15χρονο «Ο ξάδελφος μου ήθελε να γίνει γιατρός, όμως δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού», χαρακτηρίζοντας τον «πανέξυπνο και ανταγωνιστικό».

Τόσο ο τοπικός Τύπος όσο και οι πολιτικοί της χώρας χαιρέτισαν και αναγνώρισαν τη θυσία του παιδιού.

H πρώην πρέσβειρα του Πακιστάν στις ΗΠΑ, Σέρι Ρεχμάν έγραψε στο Twitter για τον 15χρονο: «Ο Αϊτζάζ Χάσαν είναι το καμάρι του Πακιστάν. Θα πρέπει τουλάχιστον να τον παρασημοφορήσουμε μετά θάνατον».

Η επίθεση που κατόρθωσε να αποτρέψει ο ανήλικος μαθητής θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή είχε στόχο ένα σχολείο της σιιτικής κοινότητας, στην οποία ανήκει περίπου το 20% των 180 εκατομμυρίων κατοίκων του Πακιστάν.

The post 15χρονος έσωσε τους συμμαθητές του θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα