Video: Πως φτιάχνεται το σήμα της Porsche

Η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον video που δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας του σήματος που κοσμεί όλα της τα «κοσμήματα».

Αρχής γενομένης από το 1952 και τη 356! Πηγή έμπνευσης για τον Φέρντιναντ και τον Φέρι Πόρσε αποτέλεσε το πολεμικό έμβλημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Στουτγάρδης που μεταπολεμικά μετετράπη σε ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ενώ πριν τελικά χρησιμοποιηθεί αυτό, από τη πένα του μηχανικού της εταιρείας, Χανς Ράιμσπαϊς, είχαν δημιουργηθεί πολλά προσχέδια.

Αν

και ο ιδρυτής της μάρκας έφυγε από τη ζωή πριν το λογότυπο φορεθεί σε κάποιο μοντέλο, τελικά επιλέχθηκε το αλογάκι ανασηκωμένο στα δύο πόδια που επιδεικνύει δυναμισμό και παραπέμπει στη πόλη της Στουτγάρδης (ένα τέτοιο άλλωστε άλογο κοσμούσε το προαναφερθέν έμβλημα) ενώ αντίστοιχους συμβολισμούς περιλαμβάνει και η ασπίδα που δεσπόζει στο κέντρο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι τοπικές αρχές χρειάστηκαν αρκετό χρόνο και πειθώ από πλευράς της εταιρείας για να επιτρέψουν το όνομα και τα σήματα κατατεθέντα της να κοσμούν το λογότυπο μία εταιρείας.

Τελικά έδωσαν την έγκριση τους και επί 60 χρόνια, με ανεπαίσθητες μόνο διαφοροποιήσεις, αποτελεί το επίσημο λογότυπο της Porsche.



Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα