Αποκαταστάθηκε η τάξη στο Ράλι Ισπανίας

Οι λασπωμένες ειδικές διαδρομές έδωσαν τη θέση τους σε ασφάλτινες και η δεύτερη ημέρα του Ράλι Ισπανίας είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη! Ο μετρ του είδους Σεμπαστιέν Λεμπ, έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης και πέρασε στη κορυφή της κατάταξης!

Ο Αλσατός που τρέχει για τελευταία φορά ως οδηγός πλήρους εμπλοκής στο WRC, επικράτησε σε δύο από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και το μειονέκτημα των 27 δευτερολέπτων, το μετέτρεψε σε προβάδισμα 27 δευτερολέπτων!

Βέβαια

δεν ήταν μόνο η δική του σταθερότητα, υπήρξε και ο παράγοντας Μαντς Όστμπεργκ. Ο ταλαντούχος Νορβηγός που στο πρώτο σκέλος εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εμφάνισης του στην πίστα παίρνοντας το προβάδισμα, έχανε σταθερά έδαφος. Η αλλαγή σκυτάλης έγινε στην 8η ειδική διαδρομή του αγώνα όπου ο οδηγός της Adapta Ford έκανε δύο λάθη: στο πρώτο έχασε μισό λεπτό, στο δεύτερο παραλίγο να χάσει τα αυγά με τα πασχάλια. Τουλάχιστον παρέμεινε στο δρόμο – και στον αγώνα.

Δεύτερος πέρασε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, στον τελευταίο του αγώνα ως εργοστασιακός οδηγός της Ford, πήρε μία ειδική με το Fiesta του και ουσιαστικά αποτελεί το μοναδικό διώκτη του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ακολουθεί το δεύτερο εργοστασιακό Citroen DS3 με τον Μίκο Χίρβονεν που όμως απειλείται από τον ταλαντούχο Οτ Τάνακ! Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport ήταν ταχύτερος όλων στη τελευταία διαδρομή της ημέρας και υστερεί του Φινλανδού κατά μόλις 14 δευτερόλεπτα.

Ο Όστμπεργκ έπεσε πέμπτος ενώ αίσθηση προκάλεσε ο Ντάνι Σόρντο που επέστρεψε στον αγώνα χάρη στο Rally2 και πήρε δύο ειδικές. Είναι όμως ακόμα 18ος στη γενική κατάταξη, λίγο πίσω από τους Πέτερ Σόλμπεργκ και Τιερί Νεβίλ που επίσης επέστρεψαν στη μάχη.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους:1.  Sebastien Loeb        Citroen            3h16m14.12.  Jari-Matti Latvala    Ford                         + 27.03.  Mikko Hirvonen      Citroen               + 1m14.14.  Ott Tanak                 M-Sport Ford    + 1m28.85.  Mads Ostberg          Adapta Ford     + 1m31.46.  Hans Weijs               Qatar Citroen   + 9m02.97.  Craig Breen              Kel-Tech Ford  + 12m26.28.  Evgeny Novikov      Autotek Ford   + 13m25.19.  Jarkko Nikara            Prodrive Mini  + 13m39.110.  PG Andersson        Proton               + 15m45.5Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν ολοκληρώνεται με τις έξι ειδικές διαδρομές του τρίτου σκέλους. Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)
Keywords
Τυχαία Θέματα