ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΜΠΡΑΧΙΜΙ

Οι αιματηρές μάχες συνεχίζονται στη Συρία ενώ πλέον η αποστολή του ΟΗΕ έχει ολοκληρωθεί. Ο Μπραχίμι αναλαμβάνει αλλά ζητάει την πλήρη υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Για τον Κόφι Ανάν η αποστολή που ανέλαβε ήταν σχεδόν αδύνατη να έρθει σε αίσιο πέρας. Μετά την παραίτησή του υπήρξε σχεδόν άμεσα αντικαταστάτης. Ο Αλγερινός Λαχντάρ Μπραχίμι ο οποίος είναι άνθερμος υποστηρικτής της αρχής ότι για κάθε σύγκρουση υπάρχει και μιά λύση.

Ο Μπραχίμι ανέλαβε μία μέρα μετά

την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να δώσει εντολή στους  παρατηρητές του ΟΗΕ να αποχωρήσουν από τη φλεγόμενη Συρία. Τα μέλη της ομάδας που είχαν εγκατασταθεί στη Χομς όδευαν προς τη Δαμασκό και από εκεί θα εγκατέλειπαν τη χώρα.

Αρχικά ο ΟΗΕ είχε στείλει τον Απρίλιο στη χώρα 300 αόπλους παρατηρητές. Η δουλειά τους λόγω της αυξανόμενης βίας έγινε εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη. Ο Μπραχίμι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τόνισε ότι δεν θα μπορέσει να πετύχει κάτι χωρίς την ενότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο δύσκολη είναι κατάσταση, οι Αρχές της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι 4 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία εξερράγησαν στην περιοχή των βορείων συνόρων της χώρας, που δεν έχει φυσικά καμμία ανάμειξη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένα τετράχρονο κοριτσάκι. Η Ιορδανία φιλοξενεί σήμερα περί τους 150.000 Σύρους πρόσφυγες. Αρκετοί από αυτούς δέχθηκαν πυρά του Συριακού στρατού καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη  χώρα.

Η Τουρκία που φιλοξενεί 70.000 πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι σύντομα δεν θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ούτε έναν επιπλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα