ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δεσμεύσεις και υποσχέσεις για άμεσες λύσεις έδωσαν ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης και ο υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος στην τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Ο Κωστής Μουσουρούλης τόνισε ότι αισθάνεται τιμή και δέος που ανέλαβε το υπουργείο και επισήμανε ότι σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα αναλαμβάνει το ιστορικό υπουργείο Ναυτιλίας, που έχει τεράστιες δυνατότητες και καλούμαστε να τις αξιοποιήσουμε».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κ. Μουσουρούλης στην ενσωμάτωση του

Λιμενικού Σώματος και τόνισε: «Καλωσορίζω με υπερηφάνεια το Λιμενικό Σώμα και καλώ όλους σε ανοιχτή συνεργασία».

Φανερά συγκινημένος ο υπουργός τόνισε ότι η ναυτιλία μπορεί γρήγορα και αποφασιστικά να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση, να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη και αυτή τη δυνατότητα θα την αξιοποιήσουμε».

Στη συνέχεια είπε ότι «Ένας Χιώτης εφοπλιστής είχε γράψει κάποτε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ένας υπουργός Ναυτιλίας είναι να την αφήσει στην ησυχία της» και πρόσθεσε: «Θα υποστηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου και της ποντοπόρου ναυτιλίας. Το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να αναβαθμίσει την εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό στα διεθνή φόρα. Θα διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής ακτοπλοΐας, η οποία είναι άμεση προτεραιότητά μας. Θα δώσουμε μεγάλες και μικρές μάχες για να πετύχουμε μεγάλες και μικρές νίκες.»

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γιώργος Βερνίκκος, οποίος τόνισε ότι «από μικρό παιδί έχει μάθει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα είναι νύχι και σώμα».

Πρόσθεσε δε ότι «αρχίζουμε με τους καλύτερους οιωνούς, επανιδρύθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ εντάχθηκε σε αυτό και το Λιμενικό Σώμα», ενώ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ναυτιλιακή πολιτική χωρίς το Λιμενικό είναι ένα απονευρωμένο Σώμα. Θάλασσα και Λιμενικό πάνε μαζί. Νύχι με δέρμα. Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία επιχειρηματίας θα συμμετέχει σε υπουργικό Συμβούλιο. Θέλω να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός. Θα συνεργαστώ στενά με τον υπουργό. Κάθε στιγμή και κάθε χρόνος έχει τεράστια σημασία. Έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα