Ύποπτο περιστατικό κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

09:24 5/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Η γυναίκα εισήχθη με συμπτώματα αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (Middle East respiratory syndrome coronavirus, MERS-CoV).

Οι γιατροί υπέβαλαν την ασθενή σε ειδικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα το βράδυ.

Εκτός από τα συμπτώματα της αναπνευστικής λοίμωξης, η ασθενής ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ντουμπάι, που πλέον αποτελεί «κόκκινο» σημείο στον παγκόσμιο χάρτη. Ωστόσο ο συγγενής της δεν ασθένησε από τον ιό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επισημαίνεται από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας είναι ότι το σύστημα

επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορονοϊό λειτούργησε ικανοποιητικά, καθώς οι γιατροί έλαβαν το αναγκαίο ιστορικό της ασθενούς κατά την προσέλευσή της στο νοσοκομείο και προχώρησαν στην απομόνωσή της, όπως ορίζει το σχέδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 53 σοβαρά κρούσματα (MERS), εκ των οποίων τα μισά ήταν θανατηφόρα. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν σημειωθεί στην Σαουδική Αραβία, όμως ο ιός έχει περάσει και τα ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς έχουν εντοπιστεί τέσσερα περιστατικά στη Βρετανία, δύο στη Γερμανία, δύο στη Γαλλία και εσχάτως στην Ιταλία, με αποτέλεσμα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) της χώρας μας, να ζητά από τους επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης της λοίμωξης με το νέο ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα