Υπό τον έλεγχό των εξεγερμένων μέρος της στρατιωτικής βάσης Σέιχ Σουλεϊμάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «Σήμερα το πρωί έπειτα από σφοδρές μάχες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της διοίκησης του 111ου συντάγματος και τις θέσεις τριών λόχων».

«Δύο αντάρτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν. Επιασαν αιχμαλώτους πέντε στρατιώτες, οι οποίοι τους είπαν ότι 140 συνάδελφοί τους κατέφυγαν στο Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της βάσης», πρόσθεσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου. , επισημαίνοντας ότι υπάρχουν φόβοι πως εκεί βρίσκονται αποθηκευμένα χημικά όπλα.

Η βάση Σέιχ Σουλεϊμάν,

που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, είναι το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού στην περιοχή, η οποία πλέον βρίσκεται σχεδόν εντελώς υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Νωρίτερα ο διοικητής των ανταρτών στην περιοχή Σέιχ Άζαμ Ατζάμαρ είχε δηλώσει ότι τα στρατεύματά του δεν θα επιτεθούν με βαρέα όπλα εναντίον της βάσης προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιές στο Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, όπου πιστεύουν ότι υπάρχουν χημικά όπλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα